سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اسرار حیات سیاره سرخ در دل این ذرات خاکستری نهفته است

ارسال شده توسط رضا در 91/12/6:: 11:59 صبح

دو هفته پس از نخستین دریل کاری مریخ‌نورد کیوریاسیتی، مقداری پودر سنگ از دل یکی از صخره‌های مریخ بدست آمده و دانشمندان منتظر نتایج بررسی‌های شیمیایی آزمایشگاه کیوریاسیتی هستندمجهز به دریلی است که می‌تواند سنگ‌ها را حفاری کرده و به لایه‌های درونی سنگ دسترسی پیدا کند. مریخ میدان مغناطیسی ندارد و جو آن نیز بسیار رقیق است؛ به همین دلیل طوفان‌های خورشیدی، پرتوهای فرابنفش و ایکس و گاما و هم‌چنین پرتوهای کیهانی به راحتی به سطح سیاره نفوذ می‌کند و ترکیب شیمیایی همه‌چیز را تغییر می‌دهند؛ اما لایه‌های داخلی سنگ‌ها می‌توانند از این تغییرات در امان مانده و میلیاردها سال دست‌نخورده باقی بمانند. همان‌طور که می‌بینید، این پودر خاکستری رنگ بسیار متفاوتی با سطح سرخ-قهوه‌ای رنگ مریخ دارد. دانشمندان امیدوارند اگر مریخ در گذشته‌های دور خود میزبان حیات بوده، نشانه‌هایی از آن را در دل سنگ‌های مریخ و به خصوص لایه‌های رسوبی دهانه گیل پیدا کنند.

در این تصویر، چنگک کیوریاسیتی را می‌بینید که با پودر حاصل از نخستین حفاری این مریخ‌نورد پر شده و در حال انتقال به آزمایشگاه شیمیایی این کاوشگر است. اخترشناسان و زیست‌اخترشناسان بسیار مشتاقند تا نخستین اطلاعات حاصل از این آزمایش به زمین مخابره شود؛ هرچند که بعید به نظر می‌رسد سیاره سرخ اسرار خود را به همین سادگی و در اولین تلاش بازگو کند. برای آن‌که با ابزارهای مریخ‌نورد بهتر آشنا شوید، به اینفوگرافیک زیر توجه کنید. برای مشاهده اینفوگرافیک در ابعاد بزرگ‎تر، اینجا را کلیک کنید.


البته این نخستین آزمایش شیمیایی برای یافتن حیات در سطح مریخ نیست. کاوشگرهای وایکینگ 1 و 2 و مریخ‌نشین فینیکس نیز به آزمایشگاه‌های شیمیایی مجهز بودند که هیچ‌کدام نشانه‌ای از حیات نیافتند.





بازدید امروز: 408 ، بازدید دیروز: 5 ، کل بازدیدها: 335521
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ